Tarina

Metsä ja luonto on kutsunut minua jo yli 50 vuotta. Vuonna 2014 havahduin siihen, kun jostain sisältäni kuului vahva ja voimakas kutsu, luonnon kutsu. Aloin kiertää viikonloppuisin Keski-Suomen toinen toistaan komeampia luontokohteita ja jostain niiden poluilta, oma uusi polkuni löytyi. Erä- ja luonto-opas, oma yritys. Jostain tuli vielä yrittäjän ammattitutkintokin ja kaikki ihanat ystävät ja tuttavat, jotka kannustivat valitsemallani tiellä. Pitkä ja raskaskin on ollut tämä polku käydä, vaativan työn ohella opiskella mutta edelleen tuntuu, että olen oikealla polulla ja kuulen Metsän Kutsun.

Yritykseni, Metsän kutsu aloitti toimintansa Kesäkuun 2019 alussa. Tuotteisiini sisältyy virkistyksen ja hyvän olon tuottaminen luonnossa eri liikuntamuodoilla liikkuen kaikkina vuodenaikoina. Meloen, maastopyöräillen, kävellen, hiihtäen, potkukelkkaillen, lumikenkäillen… vai tarvitseeko sitä edes liikkua, telttaillakin voi, yöpyä laavulla ja nauttia pimeydestä, tähdistä ja ennen kaikkea ihmeellisestä hiljaisuudesta. Retkilläni ei ole kiire minnekään, eikä retken pituus tai siihen kulutettu aika ole itse tarkoitus vaan Luonto, sen ihmeet ja kauneus.

Keväällä 2020 , avautui mahdollisuus ostaa Sumiaisista Ekolan torppa, ja tässä sitä nyt torpassa kirjoittelen. Torppa oli osa ennen alueella toimineen Luontoloma Lepänjuuren lomaparatiisia, jota Risto ja Aino Lepänjuuri kehitti luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen 80-luvulta saakka aina 2000 -luvulle saakka. Nyt voin tarjota kaikille matkailijoille Ekolan aluetta, sen luontopolkua, Unelmakalliota, Ekolan niittyjä sekä Nuotioniemeä, jossa on kaikki mitä leireilyyn ja virkistykseen tarvitsee.
Nyt ei tarvitse enää mennä erikseen luontoon, koska Torppa on metsän ja niittyjen keskellä. Mahtavaa elämää!

Tervetuloa luontoon!